FAQ

FAQ

Pendaftaran

Kedai Ideaktiv merupakan laman e-dagang yang menawarkan transaksi pembelian apa-apa bahan jualan di bawah pengurusan Nu Ideaktiv Sdn. Bhd. dan mana-mana harta intelek (intellectual properties) di bawah Nu Ideaktiv Sdn. Bhd. melalui jenama “Kedai Ideaktiv”.

Sebelum membuat sebarang pilihan buku atau pembelian, klik butang daftar masuk. Kemudian anda akan dibawa ke ruangan pendaftaran. Anda diminta untuk mengisi segala maklumat yang berkenaan untuk simpanan anda.

Layari https://toko.ideaktiv.com/ untuk memilih, pilihan boleh dilakukan dengan mencari kategori yang bersesuaian dengan kehendak anda, membaca keterangan, dan seterusnya membuat pembelian.

Maaf, tidak boleh. Sebarang transaksi hanya boleh dilakukan jika anda sudah mendaftar sebuah akaun bersama kami kerana setiap bukti pembelian anda akan disimpan di dalam akaun anda.

Pembelian

Pembayaran boleh dilakukan menerusi Razerpay, perbankan atas talian (online banking), kad kredit, kad debit, PayPal, Grabpay, dan  eWallet yang berdaftar dengan kami.

Di https://toko.ideaktiv.com/ , pembayaran hanya boleh dilakukan menerusi Razerpay,  (perbankan atas talian) online banking, kad kredit, kad debit, PayPal, GrabPay, dan prkhidmatan eWallet berdaftar sahaja.

Tidak perlu meminta resit kerana resit elektronik akan dihantar ke emel anda apabila berjaya melakukan apa-apa transaksi.

Pro forma invois boleh diminta dengan menghubungi pegawai kami di talian terus  Toko Ideaktiv di +6011-59518757 atau emel kami di bantuantoko@ideaktiv.com

Penghantaran dan penerimaan produk

Ini adalah kerana kos penghantaran ke Sabah/Sarawak lebih tinggi berbanding ke seluruh Semenanjung Malaysia.

Sila maklumkan kepada kami di talian +6011-59518757 atau emel kami di bantuantoko@ideaktiv.com sebelum tempahan anda diproses & dihantar.

Produk-produk intangible goods seperti tiket elektronik, slot kedai online, pas masuk konferens atas talian, dan seumpanyanya akan diproses dan diberikan akses kepada ada dalam tempoh dua minggu dari tarikh transaksi.

Polisi Pemulangan

Ya. Sebarang kerosakan yang berpunca dari kecuaian Kedai Ideaktiv akan ditanggung oleh pihak kami. Anda boleh membatalkan tempahan atau bayaran balik semula wang. Proses pemulangan ini akan mengambil masa dalam tempoh 30 hari dari tarikh barang dipulangkan kepada kami. 

Sila maklumkan kepada kami di +6011-59518757 atau emel kami di bantuantoko@ideaktiv.com, untuk ditukar dan dihantar semula.

Maaf. Tidak boleh. Wang tidak akan dipulangkan sekiranya proses tempahan dan penghantaran telah dibuat.

Masih ada persoalan? Alamat e-mel anda tidak akan didedahkan. Sila isi diruangan yang bertanda (*)

[quform id="2" name="Contact Form"]